Stránka 1 z 1

4 GB RAM na minecraft 1.12 málo?

Napsal: 29.8.2017, 19:28:20
od ButterCZ
Ahoj,
když si chci zahrát někdy minecraft SP, tak se mi to pinguje. Třeba hned nepadají ty věci, musím to zničit 2x apod... Je to dost nepříjemné s tím hrát... A v MP to mám jen, když třeba stahuju či mám zapnutých moc věcí co žerou internet :D

Re: 4 GB RAM na minecraft 1.12 málo?

Napsal: 29.8.2017, 21:01:52
od vanajakub
Ahoj,
pokud ti to u MP dělá jen když máš vytížený internet, tak mě napadá, že by to mohlo být tím, že MP má oproti SP omezenený render distance (počet chunků, které se načítají), který nezávisí na uživateli (pokud jej nemá menší, než server). Zkus mrknout v SP, na kolik to máš. Servery bývají nastavené na 5-10 chunků, jaká hodnota je tady netuším.

- vj

Re: 4 GB RAM na minecraft 1.12 málo?

Napsal: 31.8.2017, 18:37:22
od ButterCZ
A kde ty chunky na SP mám najít? (Na kolik chunků je nastavený SP)

Re: 4 GB RAM na minecraft 1.12 málo?

Napsal: 31.8.2017, 18:43:10
od adam_notebook
V Options - Graphic - Render Distance
Far - 16
Medium (nebo normal (nevím mám optifine (tam je slider (mám tam MAX - 32))) - 8
Small - 4
Tiny - 2

Re: 4 GB RAM na minecraft 1.12 málo?

Napsal: 1.9.2017, 18:29:44
od ButterCZ
Takže když hraju na 8 - 10 tak musím hrát míň?

Re: 4 GB RAM na minecraft 1.12 málo?

Napsal: 1.9.2017, 23:40:26
od vanajakub
Ano, zkus to stáhnout třeba na 5 a uvidíš :)

Re: 4 GB RAM na minecraft 1.12 málo?

Napsal: 2.9.2017, 19:12:25
od ButterCZ
pffff.. 5 je málo! :D Chci hrát na víc. Ale jak jsem koukal do nastavení hry, tak jsem si omezoval FPS na 30 (jako skoro u každé hry). Není to něco společného s tím?

Re: 4 GB RAM na minecraft 1.12 málo?

Napsal: 4.9.2017, 8:50:32
od The_Hanysss
Pokud si dobře vzpomínám, tak u nás na publicu je render distance nastavená na 6 chunků, takže i když si nastavíš víc, tak ti to bude na nic :D v singlu je to ale samozřejmě pouze na tobě ...a 5 chunků je ještě dobré, si vzpomínám, že když jsem na starém ntb spouštěl modpack z FTB, tak jsem musel mít nastaveno úplně minimum abych to vůbec spustil, takže 5 chunků je fakt super :D

Re: 4 GB RAM na minecraft 1.12 málo?

Napsal: 4.9.2017, 16:15:36
od vanajakub
Hlavně ono 5 chunků není úplně málo. Když to vezmeš, tak je to vlastně poloměr, který je od tebe zobrazován.
1 chunk = 16(x16 - bavíme se o vzdálenosti, ne ploše) bloků → 5 chunků = 80 bloků - takže vidíš 80 bloků daleko všemi směry

Když si vezmeš že ty jsi ve středovém chunku a kolem něj je na každou stranu generováno dalších 5 chunků, tak ti vzniká oblast 11x11 chunků (5 za sebe, 1 ve kterém jsi, 5 před sebe, to samé do stran - takže čtverec 11x11), což je 121 chunků. Při render distance třeba 10 chunků už to máš 21^2 = 441 chunků a to už je ve výkonu znát :)


//The_Hanysss: Staré téma. Lock!